Ποιος λάτρης του καφέ θα διαφωνούσε με την προσθήκη καφέ σε, σχεδόν, οτιδήποτε; Και αν η  προσθήκη καφέ στην αγαπημένη σας συνταγή τσίλι σας μοιάζει λίγο παράτολμη, αξίζει να γνωρίζετε ότι, σύμφωνα με το Civilized Coffee, οδηγεί τα πράγματα στο «επόμενο επίπεδο», απογειώνοντας το γευστικό αποτέλεσμα στο πιάτο σας.

Καφές: Γιατί η προσθήκη του στο τσίλι θα απογειώσει γευστικά το πιάτο σας

Καφές

Ο καφές όχι μόνο είναι αρκετά ευέλικτος για πειραματισμούς, αλλά συμπληρώνει φυσικά τα τυπικά συστατικά του τσίλι, όπως το αλεσμένο κύμινο και τις θρυμματισμένες νιφάδες πιπεριού καγιέν. Αν το πιάτο τσίλι σας μοιάζει συνηθισμένο ή του λείπει η σπιρτάδα, το κατακάθι του καφέ είναι ένα συστατικό που αξίζει να προσθέσετε στη συνταγή σας.

Το Civilized Coffee συνιστά στιγμιαίο εσπρέσο σε σκόνη, αλλά σημειώνει πως οποιαδήποτε εκδοχή καφέ μπορεί να δώσει αυτό το βάθος και το γευστικό twist που όλοι αποζητάμε από το φαγητό μας. Ακόμα και τις ηλιόλουστες καλοκαιρινές μέρες, το κατακάθι του καφέ σε λίγο τριμμένο τσίλι μπορεί να αναβαθμίσει τα κρέατα που ψήνετε στο μπάρμπεκιου, σύμφωνα με το Food Network.

Ο καφές πρέπει να τονίζει το τσίλι και όχι να το καλύπτει

Καφές

Το Coffee Affection υπενθυμίζει στους επίδοξους σεφ ότι ο σκοπός της έγχυσης καφέ στο τσίλι είναι να τονίσει το τσίλι, όχι να το υπερτονίσει. Οι γήινες νότες καφέ πρέπει να βοηθούν τα άλλα μπαχαρικά και συστατικά να κάνουν τη δουλειά τους, στροβιλίζοντας σε μια αρμονία πικάντικων γεύσεων και αρωμάτων. Αντί να προσθέσετε απευθείας το κατακάθι του καφέ, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα φλιτζάνι δυνατό καφέ και να τον προσθέσετε στο τσίλι σας, εξασφαλίζοντας μια αισθητή γήινη γεύση χωρίς, ωστόσο, να κλέβει την παράσταση από τον πρωταγωνιστή τσίλι.

Επίσης, μια συνταγή στους New York Times συνηγορεί υπέρ της προσθήκης καφέ στο τσίλι για ένα εκλεκτικό γευστικό αποτέλεσμα, το οποίο περιλαμβάνει, επίσης, μερικά βασικά στοιχεία της μαγείας του τσίλι: κύμινο, καγιέν, κόλιανδρο, φασόλια, σκόνη κακάο και σάλτσα τσίλι. Συμβουλεύει, επίσης, να βράσετε πρώτα το κατακάθι του καφέ για να δημιουργήσετε ένα δυνατό υγρό καφέ πριν το προσθέσετε στο μείγμα.