Υλικά

  • 450 γρ. κοτόπουλο
  • 1 μπάλα τυρί μοτσαρέλα
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ. σ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 κ. σ. αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 2 αυγά
  • Λάδι, για το τηγάνισμα
  • 1 φλ. τσαγιού σάλτσα μαρινάρα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Κόψτε τα τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου σε κομμάτια 4 εκατοστών.
Βήμα 2
Πάρτε ένα μαχαίρι και κόψτε προσεκτικά μια τρύπα στα κομμάτια του κοτόπουλου. Φροντίστε να μην κόψετε μέχρι την άλλη πλευρά, και γεμίστε τις τρύπες με τυρί μοτσαρέλα.
Βήμα 3
Τοποθετήστε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τη σκόνη σκόρδου, τον αποξηραμένο βασιλικό, τον αποξηραμένο μαϊντανό και το αλάτι.
Βήμα 4
Περάστε το κοτόπουλο από το αλεύρι, μετά από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από το μείγμα της φρυγανιάς.
Βήμα 5
Προσθέστε λάδι σε ένα τηγάνι και θερμάνετε μέχρι να κάψει. Τηγανίστε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί πλήρως και να ροδίσει.
Βήμα 6
Σερβίρετε με σάλτσα μαρινάρας και γαρνίρετε με επιπλέον παρμεζάνα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.