Υλικά

  • 450 γρ. κοτόπουλο
  • 1 μπάλα τυρί μοτσαρέλα
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ. σ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 κ. σ. αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 2 αυγά
  • Λάδι, για το τηγάνισμα
  • 1 φλ. τσαγιού σάλτσα μαρινάρα

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τα τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου σε κομμάτια 4 εκατοστών.
  2. Πάρτε ένα μαχαίρι και κόψτε προσεκτικά μια τρύπα στα κομμάτια του κοτόπουλου. Φροντίστε να μην κόψετε μέχρι την άλλη πλευρά, και γεμίστε τις τρύπες με τυρί μοτσαρέλα.
  3. Τοποθετήστε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τη σκόνη σκόρδου, τον αποξηραμένο βασιλικό, τον αποξηραμένο μαϊντανό και το αλάτι.
  4. Περάστε το κοτόπουλο από το αλεύρι, μετά από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από το μείγμα της φρυγανιάς.
  5. Προσθέστε λάδι σε ένα τηγάνι και θερμάνετε μέχρι να κάψει. Τηγανίστε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί πλήρως και να ροδίσει.
  6. Σερβίρετε με σάλτσα μαρινάρας και γαρνίρετε με επιπλέον παρμεζάνα.