Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι για ριζότο
  • 1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 4 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • 3/4 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 2
Προσθέστε το ρύζι για ριζότο και μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξτε και το λευκό κρασί και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει το ρύζι.
Βήμα 3
Προσθέστε το ζωμό λαχανικών (μισό φλιτζάνι τη φορά), ανακατεύοντας συχνά μεταξύ κάθε προσθήκης μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Μετά από περίπου 25 λεπτά το ρύζι πρέπει να είναι σχεδόν μαγειρεμένο.
Βήμα 4
Όταν έρθει η ώρα να ρίξετε και τον τελευταίο ζωμό λαχανικών, προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον αρακά και 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού παρμεζάνα. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
Βήμα 5
Δοκιμάστε το ριζότο και προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Σερβίρετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα πασπαλισμένη από πάνω και μερικές επιπλέον φέτες λεμονιού αν θέλετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.