Υλικά

  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 φλ. τσαγιού ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Πιπέρι
  • Φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Τοποθετήστε σε ένα ταψί το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια και την παρμεζάνα και ανακατέψτε.
Βήμα 3
Πασπαλίστε με πιπέρι και βάλτε το στο φούρνο για 35 με 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η παρμεζάνα και να ψηθούν τα ντοματίνια.
Βήμα 4
Εντωμεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, κρατώντας 1/3 φλυτζάνι του τσαγιού από το νερό τους.
Βήμα 5
Βγάλτε το ταψί από το φούρνο, προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε. Τα ντοματίνια και το τυρί θα αναμειχθούν δημιουργώντας μια κρεμώδη σάλτσα.
Βήμα 6
Προσθέστε τα ζυμαρικά και το διατηρημένο νερό τους και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα καλά.
Βήμα 7
Πασπαλίστε με πιπέρι και σερβίρετε γαρνίροντας με το βασιλικό.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.