Υλικά

  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 φλ. τσαγιού ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Πιπέρι
  • Φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε σε ένα ταψί το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια και την παρμεζάνα και ανακατέψτε.
  3. Πασπαλίστε με πιπέρι και βάλτε το στο φούρνο για 35 με 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η παρμεζάνα και να ψηθούν τα ντοματίνια.
  4. Εντωμεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, κρατώντας 1/3 φλυτζάνι του τσαγιού από το νερό τους.
  5. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο, προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε. Τα ντοματίνια και το τυρί θα αναμειχθούν δημιουργώντας μια κρεμώδη σάλτσα.
  6. Προσθέστε τα ζυμαρικά και το διατηρημένο νερό τους και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα καλά.
  7. Πασπαλίστε με πιπέρι και σερβίρετε γαρνίροντας με το βασιλικό.