Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού καθαρισμένο καρπούζι
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 6 κ. σ. πηκτίνη σε σκόνη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε σε μία κατσαρόλα τo καρπούζι, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση και ανακατέψτε.
Βήμα 2
Προσθέστε την πηκτίνη και ανακατέψτε αμέσως για να διαλυθεί.
Βήμα 3
Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά λεπτό σταδιακά.
Βήμα 4
Τοποθετήστε σε γυάλινα βάζα απευθείας από την κατσαρόλα και αποθηκεύστε. Στο ψυγείο διατηρείται έως και ένα μήνα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.