Υλικά

Πεντανόστιμες καλοκαιρινές συνταγές για να βάλεις τις φράουλες στο τραπέζι σου θα βρεις ένα σωρό, αν η μαγειρική δεν είναι ωστόσο το φόρτε σου, υπάρχει κάτι απλό και εύκολο για σένα. Μια μαρμελάδα από φράουλες, όχι όμως η παραδοσιακή συνταγή. Καθώς εδώ οι φράουλες είναι ωμές και δεν περνάς χρόνο πάνω από την κουζίνα. Αυτή η μαρμελάδα θέλει το πολύ ένα τέταρτο της ώρας για να φτιαχτεί και, αν δεν τη φας όλη μόνος, μπορείς να την πας και στους φίλους που σε κάλεσαν για γεύμα. H απίθανη καλοκαιρινή λιχουδιά με φράουλες που ετοιμάζεται σε 15 λεπτά

Αυτή η μαρμελάδα φράουλας δεν χρειάζεται μαγείρεμα, ετοιμάζεται σε 15 λεπτά, συν τον χρόνο για να κρυώσει στο ψυγείο. Η συνταγή είναι ιδιαιτέρως απλή, αναμειγνύουμε απλώς τα υλικά, τα αφήνουμε να «δέσουν», ανακατεύουμε και τρώμε. Τι χρειαζόμαστε; Κάπου 400 γραμμάρια ξεφλουδισμένες φράουλες, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου και 2 κουταλιές της σούπας σπόροι τσία. Πώς τη φτιάχνουμε: Πολτοποιούμε τα 3/4 των φρούτων και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα. Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αφήνουμε 1 ώρα για να «δέσει», ανακατεύοντας περιοδικά. Κατόπιν το βάζουμε σε γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο. Διατηρείται ως και 4 μέρες στη συντήρηση, ενώ στην κατάψυξη αντέχει ως και έναν μήνα…