Υλικά

  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε την ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Αφήστε να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσει να αφρίζει το μείγμα.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο και ανακατέψτε με το εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Τοποθετήστε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
  5. Μόλις το μείγμα σχεδόν παγώσει χτυπήστε με το μίξερ χειρός για να αφρατέψει και τοποθετήστε και πάλι στην κατάψυξη.
  6. Επαναλάβετε 3- 4 φορές την διαδικασία (πάγωμα, χτύπημα στο μίξερ, πάγωμα) και θα έχετε ένα αφράτο παγωτό βανίλιας.