Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού ρύζι (τοποθετήστε το για 2 ώρες σε νερό και μηλόξυδο)
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεσαία ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια
  • Ζωμό κοτόπουλου
  • 100 γρ. τσορίθο
  • 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ντομάτα και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.
  3. Ρίξτε το κοτόπουλο και το τσορίθο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
  4. Προσθέστε το ρύζι στην κατσαρόλα και τόσο ζωμό κοτόπουλου ώστε να καλυφθεί όλο το ρύζι.
  5. Τέλος, τοποθετήστε τις γαρίδες από πάνω, γαρνίρετε με τον άνηθο και καλύψτε με ένα καπάκι.
  6. Αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι το ρύζι να πιει όλα τα υγρά.
  7. Διακοσμήστε με λεμόνι και σερβίρετε ζεστό.