Υλικά

  • 1 φύλλο κουρού
  • 85 γρ. αλατισμένο βούτυρο
  • 800 γρ. πράσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1/2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300ml γάλα
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 2 μεσαιά αβγά
  • 4 κρόκοι αβγών, χτυπημένοι με τα άλλα αβγά
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώστε το φύλλο κουρού σε ένα ταψί με τις άκρες να προεξέχουν λίγο.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέστε τα πράσα.
Βήμα 3
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 20- 25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 4
Ρίξτε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Βήμα 5
Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 4 λεπτά.
Βήμα 6
Προσθέστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και αφήστε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Βήμα 7
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αβγά, με το τριμμένο τυρί και τη μουστάρδα και προσθέστε το μείγμα στα πράσα.
Βήμα 8
Απλώστε το μείγμα πάνω στο φύλλο κουρού και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40- 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.