Υλικά

  • 2 αβγά
  • 2 ντομάτες στον τρίφτη
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. μπούκοβο ή καυτερή πάπρικα
  • Ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός
  • Λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι τοποθετείτε την ντομάτα με το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το μπούκοβο, τη ζάχαρη και τα αρωματικά και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
Βήμα 2
Μόλις περάσουν περίπου 5 λεπτά και το μείγμα έχει «δέσει», σπάτε τα αυγά στη σάλτσα, καλύπτετε με ένα καπάκι και αφήνετε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
Βήμα 3
Απομακρύνετε από τη φωτιά, γαρνίρετε με λίγο τριμμένο τυρί, φρέσκο βασιλικό και πιπέρι και απολαμβάνετε.
TAGS