Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (113 γραμ.) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη (300 γραμ.)
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (160 γραμ.)
  • 1/4 κ.τ.γ. αλάτι
  • 3 κ.τ.σ. σκόνη κακάο
  • 2 κούπες σταγόνες σοκολάτας
  • 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 20 γεμιστά μπισκότα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βήμα 2
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί τετράγωνο διαστάσεων 22εκ.
Βήμα 3
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύετε  το βούτυρο  και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τα αυγά, ένα κάθε φορά.
Βήμα 4
Στη συνέχεια, προσθέτετε το κουταλάκι του γλυκού βανίλια. Προσθέστε τη σκόνη κακάο και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 5
Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Ανακατεύετε με 1/2 κούπα από σταγόνες σοκολάτας.
Βήμα 6
Απλώνετε το μείγμα στο ταψί και βάζετε από πάνω τα γεμιστά μπισκότα βυθίζοντας τα λίγο μέσα στο μείγμα. Ψήνετε για 25-30 λεπτά.
Βήμα 7
Όταν ψηθούν οι μπάρες, βγάζετε από τον φούρνο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι από σταγόνες σοκολάτας.
Βήμα 8
Βάζετε πίσω στον φούρνο για περίπου 2-3 λεπτά.
Βήμα 9
Συγχρόνως σε μπεν μαρί λιώνετε την υπόλοιπη 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας και όταν λιώσει ανακατεύετε με το φύστικοβούτυρο.
Βήμα 10
Βγάζετε τις μπάρες από τον φούρνο και καλύπτετε τις μπάρες με το μείγμα του φυστικοβούτυρου.
Βήμα 11
Αφήνετε για 10 λεπτά το μείγμα να κρυώσει και σερβίρετε.
TAGS