Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (113 γραμ.) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη (300 γραμ.)
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (160 γραμ.)
  • 1/4 κ.τ.γ. αλάτι
  • 3 κ.τ.σ. σκόνη κακάο
  • 2 κούπες σταγόνες σοκολάτας
  • 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 20 γεμιστά μπισκότα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  2. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί τετράγωνο διαστάσεων 22εκ.
  3. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύετε  το βούτυρο  και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τα αυγά, ένα κάθε φορά.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτετε το κουταλάκι του γλυκού βανίλια. Προσθέστε τη σκόνη κακάο και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Ανακατεύετε με 1/2 κούπα από σταγόνες σοκολάτας.
  6. Απλώνετε το μείγμα στο ταψί και βάζετε από πάνω τα γεμιστά μπισκότα βυθίζοντας τα λίγο μέσα στο μείγμα. Ψήνετε για 25-30 λεπτά.
  7. Όταν ψηθούν οι μπάρες, βγάζετε από τον φούρνο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι από σταγόνες σοκολάτας.
  8. Βάζετε πίσω στον φούρνο για περίπου 2-3 λεπτά.
  9. Συγχρόνως σε μπεν μαρί λιώνετε την υπόλοιπη 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας και όταν λιώσει ανακατεύετε με το φύστικοβούτυρο.
  10. Βγάζετε τις μπάρες από τον φούρνο και καλύπτετε τις μπάρες με το μείγμα του φυστικοβούτυρου.
  11. Αφήνετε για 10 λεπτά το μείγμα να κρυώσει και σερβίρετε.