Υλικά

  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 400 γρ. πατάτες
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 100 γρ. τυρί έμμενταλ τριμμένο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ.γ. ξίδι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε φέτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, τις λιώνετε σε πουρέ.
Βήμα 2
Σε ξύλο κοπής κόβετε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρετε σε βούτυρο 10 λεπτά.
Βήμα 3
Στη συνέχεια ρίχνετε σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύετε.
Βήμα 4
Προσθέτετε το τυρί, το βασιλικό, το ένα αυγό και αλάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Βήμα 5
Κατόπιν, πλάθετε τη ζύμη σε μπαλίτσες. Βουτάτε κάθε κροκέτα στο δεύτερο αυγό και σε πιάτο με τριμμένη φρυγανιά.
Βήμα 6
Τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
TAGS