Υλικά

  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 400 γρ. πατάτες
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 100 γρ. τυρί έμμενταλ τριμμένο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ.γ. ξίδι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε φέτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, τις λιώνετε σε πουρέ.
  2. Σε ξύλο κοπής κόβετε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρετε σε βούτυρο 10 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύετε.
  4. Προσθέτετε το τυρί, το βασιλικό, το ένα αυγό και αλάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
  5. Κατόπιν, πλάθετε τη ζύμη σε μπαλίτσες. Βουτάτε κάθε κροκέτα στο δεύτερο αυγό και σε πιάτο με τριμμένη φρυγανιά.
  6. Τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.