Υλικά για 4 άτομα

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κοτόπουλο βάρους 1½ κιλό περίπου (βρασμένο)
  • 1½ -2 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κοτόπουλο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 300 γρ. τριμμένα τυριά (ρεγκάτο, γραβιέρα)
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα μπεσαμέλ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κουτ. βούτυρο
  • 1 κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC.
Βήμα 2
Ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο και κρατάτε 1½ – 2 φλιτζάνια τσαγιού από τον ζωμό που έβρασε.
Βήμα 3
Βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε για λίγα λεπτά τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 4
Προσθέτετε τον ζωμό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε, μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Βήμα 5
Κατόπιν, κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε τα τριμμένα τυριά, τη σάλτσα μπεσαμέλ, τον μαϊντανό και ανακατεύετε.
Βήμα 6
Σε ένα ταψί που το έχετε αλείψει με 1 κουταλιά με βούτυρο, απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας και πάνω του απλώνετε το μείγμα της γέμισης.
Βήμα 7
Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
Βήμα 8
Αλείφετε την επιφάνειά της με τον χτυπημένο κρόκο αυγού.
Βήμα 9
Βάζετε την πίτα στον φούρνο και την ψήνετε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.