Υλικά

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά
  • 3 κ. σ. καρύδα τριμμένη
  • 1 βανίλια
  • 5 ροδάκινα κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και χτυπάτε με ζάχαρη. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.
  2. Όταν δείτε ότι το μείγμα έχει πάρει όγκο και έχει γίνει αφράτο ρίχνετε την βανίλια και την καρύδα.
  3. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και, αφού έχετε χαμηλώσει το μίξερ, τα ρίχνετε και αυτά στον κάδο. Αφήνετε για δύο λεπτά να χτυπηθούν όλα μαζί.
  4. Σε ένα ταψάκι 26 εκ. στρώνετε μια λαδόκολλα και τοποθετείτε τις φέτες από τα ροδάκινα, πάνω στις οποίες ρίχνετε τα 50 γρ. βούτυρο και το μείγμα από το κέικ.
  5. Αφήνετε να ψηθεί για 45- 60 λεπτά.