Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινά μπριζολάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ξεκινάτε φτιάχνοντας τη σάλτσα. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 2
Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για να μην κολλήσει στον πάτο και γίνει καραμέλα και μόλις πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώνετε την ένταση του ματιού στο μισό.
Βήμα 3
Στη συνέχεια αφήνετε να σιγοβράσουν για αρκετή ώρα, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα σας να αρχίζει να πήζει.
Βήμα 4
Αφήστε την να κρυώσει πριν σερβίρετε, ώστε να πήξει περισσότερο και να έχετε τη υφή μιας αραιής μαρμελάδας.
Βήμα 5
Για να φτιάξετε αυτή τη σάλτσα επιλέξτε ένα βαθύ κατσαρολάκι, ώστε ακόμα και στις στιγμές που η σάλτσα σας θα φουσκώνει να μην χυθεί έξω από το σκεύος.
Βήμα 6
Πριν τη σερβίρετε, και αν θέλετε να δώσετε στην σάλτσα σας λίγη περισσότερη ένταση, στάξτε λίγες ακόμα σταγόνες ουίσκι και ανακατέψτε.
Βήμα 7
Νωρίτερα έχετε βγάλει τα μπριζολάκια από το ψυγείο και τα ψήνετε στο BBQ ή στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.