Υλικά

  • 2 κούπες ρύζι για πιλάφι
  • 1 1/2 κουταλιά βούτυρο
  • 1/2 κουταλιά αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε τα μανιτάρια στο βούτυρο. Βγάζετε τα μανιτάρια και στο λάδι που τα σοτάρατε, βάζετε το αλεύρι.
  2. Στο λάδι του τόνου, βάζετε μαϊντανό, λεμόνι, κρασί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
  3. Προσθέτετε το κάρυ, τα ρίχνετε όλα μέσα στο αλεύρι και ανακατεύετε γρήγορα, να γίνει σάλτσα.
  4. Προσθέτετε και τη φλούδα του λεμονιού και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει.
  5. Ετοιμάζετε το ρύζι βράζοντας το για 10 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και μετά ρίχνετε το βούτυρο με το αλάτι και ανακατεύετε.
  6. Το καλουπώνετε σε μια φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει.
  7. Το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα. Αφαιρείτε από τη σάλτσα τη φλούδα του λεμονιού, προσθέτετε τα μανιτάρια και τον τόνο και ανακατεύετε καλά.
  8. Αδειάζετε το μείγμα επάνω στο ρύζι και πασπαλίζετε με μαϊντανό.