Υλικά για 2-4 άτομα

Για το ρύζι

  • 2 κούπες ρύζι για πιλάφι
  • 1 1/2 κουταλιά βούτυρο
  • 1/2 κουταλιά αλάτι

Για τη σάλτσα

  • 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι
  • 2 κουταλιές λάδι από την κονσέρβα του τόνου
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 400 γραμμάρια μανιτάρια
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1 κουταλιά λεμόνι
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά κάρυ
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σοτάρετε τα μανιτάρια στο βούτυρο. Βγάζετε τα μανιτάρια και στο λάδι που τα σοτάρατε, βάζετε το αλεύρι.
Βήμα 2
Στο λάδι του τόνου, βάζετε μαϊντανό, λεμόνι, κρασί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Προσθέτετε το κάρυ, τα ρίχνετε όλα μέσα στο αλεύρι και ανακατεύετε γρήγορα, να γίνει σάλτσα.
Βήμα 4
Προσθέτετε και τη φλούδα του λεμονιού και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει.
Βήμα 5
Ετοιμάζετε το ρύζι βράζοντας το για 10 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και μετά ρίχνετε το βούτυρο με το αλάτι και ανακατεύετε.
Βήμα 6
Το καλουπώνετε σε μια φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 7
Το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα. Αφαιρείτε από τη σάλτσα τη φλούδα του λεμονιού, προσθέτετε τα μανιτάρια και τον τόνο και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 8
Αδειάζετε το μείγμα επάνω στο ρύζι και πασπαλίζετε με μαϊντανό.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.