Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 300 γρ. μπέικον χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 350 γρ. τυριά κίτρινα ( τσένταρ, γκούντα, έμενταλ)
  • 3 κ. σ. βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο τηγάνι με καπάκι, σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία το κρεμμύδι και το μπέικον ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό, σκεπάζετε το σκεύος και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
  3. Παράλληλα, σε αρκετό αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια 8 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία, τα σουρώνετε και τα λαδώνετε ή τα βουτυρώνετε.
  4. Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι ρίχνετε τα μακαρόνια, την κρέμα γάλακτος, το 1/4 περίπου από τα τριμμένα τυριά, το μείγμα μπέικον, μανιταριών, κρεμμυδιού και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
  5. Πασπαλίζετε από πάνω τριμμένα τυριά μέχρι να καλυφθεί καλά και περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο.
  6. Καλύπτετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά.
  7. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα τυριά.