Υλικά για 2 άτομα

  • 2 φέτες καρπούζι κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς, χωρίς κουκούτσια
  • 150 γρ. φέτα κομμένη σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς
  • ένα κόκκινο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • μια χούφτα φύλλα τρυφερού μαϊντανού
  • 10 φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1 μοσχολέμονο (lime)
  • μερικές μαύρες ελιές
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πριν κόψετε το καρπούζι, ξεκινάτε να μαρινάρετε το κρεμμύδι στο χυμό του lime.
Βήμα 2
Βάζετε τις λεπτές φετούλες σε ένα μπολ και τις περιχύνετε με το χυμό. Τις ανακατεύετε και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Σε μεγάλο μπολ, ενώνετε τα κομμάτια του καρπουζιού, τη φέτα, το κρεμμύδι και περιχύνετε με το χυμό του μοσχολέμονου που θα έχει πάρει ροζ χρώμα.
Βήμα 4
Προσθέτετε τον μαϊντανό – όχι ψιλοκομμένο, ολόκληρα τα φύλλα του. Προσθέτετε τα φύλλα του δυόσμου κομμένα με τα χέρια.
Βήμα 5
Προσθέτετε μια πρέζα αλάτι και ελάχιστο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε σε σαλατιέρα.
TAGS