Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και 500γρ. κιμάς χοιρινός)
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες ή ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ταψί, καθαρίζουμε τις πατάτες σε κύβους ή κυδωνάτες και προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και νερό ή ζωμό ίσα ίσα να τις σκεπάζει.
Βήμα 2
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το χυμό λεμόνι και τη ρίγανη.
Βήμα 3
Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Βήμα 4
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
Βήμα 5
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C. Ψήνουμε τις πατάτες στους 180 °C για περίπου μιάμιση ώρα.
Βήμα 6
Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
Βήμα 7
Έπειτα, προσθέτουμε τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες.
Βήμα 8
Όταν τα μπιφτέκια μας πάρουν χρώμα, μετά από περίπου 30 λεπτά, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη ρίγανη.
Βήμα 9
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τις πατατούλες ζεστά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber