Υλικά

  • 45 γραμμάρια λιαστές ντομάτες σε λάδι
  • 3 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας ψίχουλα ψωμιού
  • 8-10 κομμάτια σολομό
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Στο μούλτι ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες, το κουκουνάρι και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Στη συνέχεια ανακατεύετε με τη ψίχα ψωμιού και κόβετε το σολομό σε δύο κομμάτια.
  4. Καλύπτετε το πάνω μέρος του σολομού με το ελαιόλαδο και βάζετε το σολομό από την πλευρά του δέρματος σε ένα φύλλο ψησίματος.
  5. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας απλώνετε το μείγμα λιαστής ντομάτας πάνω από κάθε σολομό και ψήνετε για 12-15 λεπτά.
  6. Βγάζετε από το φούρνο, ραντίζετε με χυμό λεμονιού και σερβίρετε.