Υλικά
- 2 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά που να λιώνουν
 - 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
 - 2 σκελίδες σκόρδο
 - λίγο λάδι για το σοτάρισμα
 - λίγο άνηθο, αλάτι, πιπέρι
 - 1 κουταλάκι ζάχαρη
 - 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
 - 100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
 - – 1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια jumbo
 - 1 μικρό μπρόκολο ψιλοκομμένο
 - 2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη
 
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό ζεματάμε τα κοχύλια για 2 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά και τα κρατάμε στη άκρη να κρυώσουν.
 - Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μισά κρεμμυδάκια και τη μια σκελίδα σκόρδο σε μία κατσαρόλα.
 - Ρίχνετε και το μπρόκολο να τσιγαριστεί και να πιει ελαφρώς τα υγρά του.
 - Προσθέτετε τη μισή κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώστε και τ’ αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις.
 - Πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε τον άνηθο.
 - Τ’ αφήνετε σε μια μεριά να κρυώσει και σε ένα τηγανάκι ρίχνετε λίγο λάδι και τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το σκόρδο.
 - Τσιγαρίζετε ελαφρά και ρίχνω τις ντομάτες. Αλατοπιπερώστε, ρίχνω τη ζάχαρη και αφήνω να δέσει λίγο αλλά να έχει αρκετά υγρά.
 - Μόλις κρυώσει το μπρόκολο, ρίχνετε μπόλικο τυρί, 2 κουταλάκια από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε.
 - Σε ένα ταψί, βάζετε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας κάτω και αρχίστε να γεμίζετε τα κοχύλια με το μείγμα μπρόκολο- τυρί με την βοήθεια ενός κορνέ. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
 - Μόλις τελειώσετε με το γέμισμα, περιχύνετε τα κοχύλια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά με πάνω και κάτω αντιστάσεις.