Υλικά

  • 5 ντομάτες
  • 300 γραμμάρια χοντρά χωριάτικα λουκάνικα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο χοντροκομμένο πλατύφυλλο βασιλικό
  • τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα στα ζυμαρικά
  • 1 συσκευασία πέννες

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράστε τα λουκάνικα με λίγο λάδι. Όταν βράσουν βγάλτε τα, αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και κόψτε τα σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκατοστού.
  2. Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε την πιπεριά. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ την ντομάτα μαζί με το βασιλικό και ρίξτε το στο τηγάνι.
  3. Ταυτόχρονα σε ένα άλλο σκεύος βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
  4. Έπειτα μαγειρέψτε για λίγο τη σάλτσα να τραβήξει τα υγρά της και να δέσει ελαφρά και προσθέστε στη συνέχεια και τα κομμένα λουκάνικα.
  5. Στο τέλος βάζετε τις πέννες μέσα στο μείγμα της σάλτσας και μαγειρέψτε τα για λίγο. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τυρί τριμμένο.