Υλικά
- 1 μεγάλο αυγό
- 3 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κ. σ. γιαούρτι
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου θυμαριού
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
- 2 κ. γλ. σάλτσα Worcestershire
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κιλό (94% άπαχο) κιμά γαλοπούλας
- 1/2 κ. γλ. τριμμένη φρυγανιά
- Για το γλάσο:
- 1 φλ. τσαγιού σάλτσα από κράνμπερι
- 1 κ. σ. μηλόξυδο
- 1 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ. σ. μουστάρδα
- 1 κ. γλ. ψιλοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ σπάστε το αυγό και χτυπήστε το με ένα πιρούνι. Προσθέστε το κρεμμύδι, το γιαούρτι, το θυμάρι, το φασκόμηλο, τη σάλτσα Worcestershire, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίστε το χτύπημα. Προσθέστε τη γαλοπούλα και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατέψτε με καθαρά χέρια μέχρι να ενωθούν.
- Σχηματίστε τα κεφτεδάκια και μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο πιάτο. Σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει ο κιμάς, περίπου 15 λεπτά.
- Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε τη σάλτσα κράνμπερι, το ξύδι, το σιρόπι, τη μουστάρδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και μερικές πρέζες πιπέρι.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι μέχρι να κάψει. Μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά, περίπου 3 λεπτά ακόμα.
- Προσθέστε τη σάλτσα και ανακατέψτε απαλά τα κεφτεδάκια μέχρι να καλυφθούν από τη σάλτσα. Αφήστε να σιγοβράσει μέχρι η σάλτσα να πήξει, 3 έως 5 λεπτά ακόμα.
- Μοιράστε τον πουρέ πατάτας σε πιάτα. Βάλτε τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα με το κουτάλι.