Υλικά

  • 1 κιλό πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο)
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1/2 φλ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (10- 12 φύλλα)
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (για το άλειμμα των φύλλων)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη.
  3. Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει, διαλύοντας τα κομμάτια με μια ξύλινη κουτάλα.
  4. Προσθέστε τα πράσα και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.
  5. Προσθέστε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  6. Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
  7. Προσθέστε τα αυγά και τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατέψτε καλά.
  8. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  9. Λαδώστε ένα ταψί (περίπου 35×25 εκ.) με λίγο ελαιόλαδο.
  10. Απλώστε τα μισά φύλλα κρούστας στο ταψί, αλείφοντας κάθε φύλλο με λίγο ελαιόλαδο.
  11. Απλώστε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα.
  12. Καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, αλείφοντας κάθε φύλλο με λίγο ελαιόλαδο.
  13. Χαράξτε την πίτα σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  14. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45- 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα και να γίνει τραγανή.
  15. Αφήστε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε.