Υλικά
- 1 κιλό πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο)
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 1/2 φλ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
- 2 αυγά
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας (10- 12 φύλλα)
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (για το άλειμμα των φύλλων)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη.
- Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει, διαλύοντας τα κομμάτια με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέστε τα πράσα και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
- Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
- Προσθέστε τα αυγά και τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατέψτε καλά.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Λαδώστε ένα ταψί (περίπου 35×25 εκ.) με λίγο ελαιόλαδο.
- Απλώστε τα μισά φύλλα κρούστας στο ταψί, αλείφοντας κάθε φύλλο με λίγο ελαιόλαδο.
- Απλώστε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα.
- Καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, αλείφοντας κάθε φύλλο με λίγο ελαιόλαδο.
- Χαράξτε την πίτα σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45- 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα και να γίνει τραγανή.
- Αφήστε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε.