Υλικά

  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 στελέχη σέλινου, κομμένα σε φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι ή ζυμαρικά (π.χ. κριθαράκι)
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρέστε το κοτόπουλο και αφήστε το να κρυώσει.
  2. Προσθέστε τα λαχανικά στο ζωμό και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε το ρύζι ή τα ζυμαρικά και βράστε μέχρι να μαγειρευτούν.
  4. Ξεκοκαλίστε το κοτόπουλο και προσθέστε το στην κατσαρόλα.
  5. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το χυμό λεμονιού. Προσθέστε λίγο από το ζεστό ζωμό στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Ρίξτε το μείγμα αυγών- λεμονιού στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αυγολέμονο.
  7. Σερβίρετε ζεστή γαρνίροντας με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.