Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Το ξύσμα και το χυμό από 3 λεμόνια
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Στρώστε μια φόρμα με λαδόκολλα. Βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, μια πρέζα αλάτι και τα δύο τρίτα του ξύσματος λεμονιού σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με ένα μίξερ για 4- 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Ζεστάνετε το air fryer στους 160 βαθμούς.
  3. Βάλτε το μείγμα κέικ στην προετοιμασμένη φόρμα, απλώνοντας ομοιόμορφα.
  4. Ψήστε για 1 ώρα-1 ώρα και 10 λεπτά μέχρι ένα σουβλάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο να βγει καθαρό (μπορείτε να καλύψετε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο αν αρχίσει να σκουραίνει πολύ).
  5. Αφήστε να κρυώσει στη φόρμα για 5 λεπτά.
  6. Εντωμεταξύ, ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη, το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού και όσο χυμό χρειάζεται για να φτιάξετε ένα λείο, ρευστό γλάσο.
  7. Τοποθετήστε το ζεστό κέικ σε μια σχάρα πάνω από ένα δίσκο και κάντε βαθιές τρύπες σε όλη την κορυφή με ένα σουβλάκι.
  8. Περιχύστε αργά το γλάσο, αφήνοντάς το να στάξει από τις άκρες. Αφήστε το να σταθεροποιηθεί πριν το σερβίρισμα.