«Φωνές» από τη Γερμανία τονίζουν την ανάγκη έκδοσης κορονο-ομολόγου

Γερμανός οικονομολόγος: Με την πολιτική της κυβέρνησής μας, χώρες όπως Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία θα αισθάνονται σαν την Ελλάδα το 2015


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13:43
07/04/2020
«Φωνές» από τη Γερμανία τονίζουν την ανάγκη έκδοσης κορονο-ομολόγου
3
loading

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW) της Κολωνίας Μίχαελ Χιούτερ θεωρεί ότι η απόρριψη της έκδοσης ομόλογων κορονοϊού από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση «δεν έχει μελετηθεί επαρκώς.

Πρόκειται για πακέτα βοήθειας κατά της κρίσης που χρειάζονται όλες οι χώρες. Επομένως καμία χώρα δεν πρέπει να επιλέξει μεταξύ της δημοσιονομικής σταθερότητας και της σωτηρίας ανθρώπινων ζωών, αλλά πρέπει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της κρίσης», δήλωσε ο οικονομολόγος στην «Saarbrücker Zeitung».

«Πρέπει να σκεφτεί κανείς πως με την βοήθεια που προτιμά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, στο πλαίσιο του μηχανισμού διάσωσης του ευρώ, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ/ESM), χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία ή η Ισπανία θα αισθάνονται πως αντιμετωπίζονται σαν να ήταν η Ελλάδα του 2015. Αλλά δεν είναι. Πρόκειται περισσότερο για βοήθεια σε χώρες που τώρα πλήττονται ιδιαίτερα από την πανδημία», δήλωσε ο Χιούτερ. «Εάν φθάνουμε στο σημείο (να αναρωτηθούμε) αν αξίζει να καταρρεύσει η Ευρώπη παραιτούμενη των ομολόγων του κορονοϊού, τότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να αρχίσει να το ξανασκέφτεται», δήλωσε ο επικεφαλής του IW, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Tα ομόλογα κορονοϊού είναι και υπέρ της Γερμανίας»

Εν τω μεταξύ και ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου Μάρτσελ Φράτσερ τάσσεται υπέρ των ομολόγων κορονοϊού ως μέρους ενός πακέτου βοήθειας για χώρες που επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση.

«Η γερμανική οικονομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας ευρωπαϊκής οικονομίας που μπορεί να είναι τόσο μόνο ισχυρή όσο είναι τα ασθενέστερα μέλη της - και αυτή τη στιγμή είναι η Ιταλία και η Ισπανία», δήλωσε στην εφημερίδα «Rheinische Post».

Επομένως «απαιτείται επειγόντως μια ευρωπαϊκή λύση που θα παρέχει στις δύο αυτές χώρες ακριβώς τις ίδιες ευκαιρίες με τη Γερμανία για την καταπολέμηση της κρίσης και θα εμποδίσει την οικονομική ύφεση. Κάτι τέτοιο δεν θα είναι μόνο μια πράξη αλληλεγγύης, αλλά είναι και υπέρ των γερμανικών συμφερόντων. Γι' αυτό απαιτούνται τόσο τα ομόλογα κορονοϊού, όσο και μια συγκεκριμένη πιστοληπτική γραμμή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ/ESM). Η τελευταία θα μπορέσει να βοηθήσει τις χώρες γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία. Τα ομόλογα κορονοϊού είναι σημαντικά για να επιτρέψουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης να ανακάμψουν μακροπρόθεσμα», τόνισε ο Φράτσερ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Ροδίτης

  Έξω από την ΕΕ, διαγραφή του ληστρικού χρέους και επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα, διαφορετικά δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή πολιτικής και να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες, εκτός αν θέλουμε να κοροιδεύουμε τους εαυτούς μας.

 2. avatar Γ.Στας

  Και πιος το λέει ότι ο Κος Σοημπλε με τη Κα Μερκελ θέλουν να ανακάμψουν οι φτωχότερες χώρες που ζουν μια νέα οικονομική κρίση .
  Η Γερμανία δυστυχώς απ τις κρίσεις των άλλων κρατών έχει γίνει και έχει μαζέψει όλο το χρυσάφι του κόσμου και έφτιαξε ισχυρή οικονομία με τεράστια αποθέματα .. Θα μας στείλει πάλι στο
  Δ.Ν.Τ ο αημνηστος Σοημπλε να το θυμάστε ..γιατί ; γιατί έχει συμφέρον.

 3. avatar Sotiris

  Εύχομαι να καταλαβαίνουν οι Έλληνες αλλά και οι εκλεκτοί τους, ότι οι Γερμανοί, η Αρία φυλή κατά την εκ φύσεως ιδεολογία τους, ήδη θέλουν και θα προσπαθήσουν να προετοιμάσουν μνημόνια για όσα περισσότερα Κράτη μπορούν, εξασφαλίζοντας έτσι την ευημερία τους κατά την μετά κορωνοϊό εποχή, είς βάρος όλων των ..... κατωτέρας κλάσεως ανθρώπων και λαών.
  Παρακαλώ απλά, παρακολουθείστε το και αποφεύγεται όσο περισσότερο μπορείτε τα Γερμανικά προϊόντα.
  Είναι εξυπνάδα η μη αγορά των προϊόντων της Γερμανίας !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει