Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής για την αύξηση στις τιμές της ενέργειας και ξεκαθάρισε ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να βοηθήσει την κοινωνία, ενώ τόνισε ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν και «δημοσιονομικά εργαλεία», γιατί «δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά πως «υποχρέωσή μας είναι να βοηθήσουμε την κοινωνία, και αναγκαστικά, θα χρησιμοποιήσουμε και δημοσιονομικά εργαλεία. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

Επίσης, αναφερόμενος στις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και της αύξησης των τιμών της ενέργειας, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι ζούμε, κυριολεκτικά, σε μια εποχή «αλλαγής παραδείγματος», η οποία απαιτεί από όλους σύνεση, λογική και ρεαλισμό.

Ακόμη, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο, που έθεσε το θέμα της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι τις επόμενες ημέρες «θα συζητήσουμε στη Βουλή τον τρόπο φορολόγησης των κερδών. Μια-μια εταιρεία, μια-μια ημέρα. Θα τα διαπιστώσουμε και τα θα τα φορολογήσουμε, και δεσμευόμαστε ως κυβέρνηση ότι, και το τελευταίο ευρώ από υπερκέρδη, θα το επιστρέψουμε στον καταναλωτή».