Πρόστιμα σε όσους δεν αποσύρουν τις παλιές ταμειακές μηχανές

Όλη η λίστα των φορολογικών μηχανισμών που πρέπει να αποσυρθούν έως τις 31 Μαΐου - Τι προβλέπει η απόφαση Πιτσιλή


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:43
27/01/2020
Πρόστιμα σε όσους δεν αποσύρουν τις παλιές ταμειακές μηχανές
3
loading

Αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο θα βρεθούν από την 1η Ιουνίου, όσοι επαγγελματίες δεν αντικαταστήσουν τις παλιές τους ταμειακές μηχανές εφόσον αυτές περιλαμβάνονται σε μια μακρά λίστα 179 φορολογικών μηχανισμών.

Η απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δίνει περιθώριο αντικατάστασης έως τις 31 Μαΐου 2020.

Χιλιάδες ταμειακές μηχανές θα πρέπει να αποσυρθούν καθώς είναι  παλιάς τεχνολογίας, δηλαδή προδιαγραφών του 2002 και 2005,  και δεν έχουν τη τεχνική δυνατότητα διασύνδεσης με το Τaxis και αποστολής δεδομένων. Το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ έχουν δρομολογήσει την online σύνδεση των ταμειακών με το Taxis, η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός του καλοκαιριού.

Μιλώντας στο συνέδριο e-ΘΕΜΙΣ της Ένωσης Ελλήνων Νομικών για ζητήματα Φορολογικού και Ασφαλιστικού Δικαίου ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ανέφερε πως μετά την υπογραφή της απόφασης για τις ταμειακέςθα ακολουθήσει ενημέρωση μέσω του TAXISnet στις επιχειρήσεις που έχουν τέτοιες μηχανές, ώστε να τις αποσύρουν ενώ σημείωσε πως οι αποφάσεις για τον τρόπο διαβίβασης των αποδείξεων λιανικής online, δηλαδή για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXIS βρίσκονται προ των πυλών.

Στο μέτωπο των ταμειακών μηχανών η απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ορίζει ότι 179 μοντέλα Φ.Η.Μ., εξαιρουμένων των Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. και των ΑΔΗΜΕ Ταξιμέτρων, που έχουν λάβει άδεια καταλληλότητας σύμφωνα με τις Τεχνικές Προδιαγραφές της Α.Υ.Ο.Ο. ΠΟΛ.1135/2005 (159Β΄) ή της Α.Υ.Ο.Ο. ΠΟΛ.1234/09-10-2002 (136Β΄) θα πρέπει να αποσυρθούν έως τις 31 Μάϊου 2020.

Οι κάτοχοι αυτών των τύπων ΦΗΜ, υποχρεούνται να δηλώσουν μέχρι την 31-5-2020, την παύση στο υποσύστημα taxisnet (έντυπο Δ13), εφόσον έχει εκδοθεί πρόσφατο, ήτοι εντός των τελευταίων δέκα (10) ημερών, τελικό Δελτίο Ημερήσιας Κίνησης «Ζ».

Οι ταμειακές οι οποίες θα αποσυρθούν περιλαμβάνονται στην παρακάτω λίστα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar supi

    Καραγκιοζιλίκια !!! Να τις αλλάξουμε κύριοι αλλά δώστε μας επιδότηση για τις νέες!!! Το κόστος μιας μηχανής είναι κατα μέσο όρο 500€ !!! Συν ότι τα τελευταία χρόνια μας τρελάνατε με αλλαγές στο φπα, στο τέλος ανακύκλωσης κ.α που πληρώνουμε 20€-50€ τη φορά για τις αλλαγές!!!

  2. avatar TOXICOS

    @manoyla Οι ίδιοι που δεν κόβουν αποδείξεις τόσα χρόνια.

  3. avatar manoyla

    το κοστος τους ποιος θα το πληρώσει;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει