Οι ειδικοί προσπαθούν πάντα να βρουν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε οτιδήποτε. Υπάρχει η σωστή στιγμή για το γεύμα, η σωστή στιγμή για την άσκηση, η σωστή στιγμή για να αγοράσετε αυτοκίνητο… Πότε είναι η σωστή στιγμή για να αγοράσετε ένα ακίνητο; Η κατάλληλη στιγμή εξαρτάται από τον κάθε ένα ξεχωριστά. Και ξέρετε γιατί; Διότι αυτός που κάνει τις επιλογές δεν είναι η αγορά αλλά ο αγοραστής. Προτού κάνετε την κίνηση σας διαβάστε το τεστ

1. Σταθερότητα στα έσοδα

Πόσο σταθερό είναι το εισόδημά σας; Ποια είναι η πιθανότητα το εισόδημά σας να παραμείνει το ίδιο ή να αυξηθεί ή να μειωθεί κατά τους επόμενους έξι μήνες; Τι θα γίνει με την επόμενη χρονιά; Εάν είστε βέβαιοι για τη μελλοντική κατάσταση του εισοδήματος σας, τότε μπορείτε να προχωρήστε στην επόμενη κίνηση…

2. Σας δανείζουν οι τράπεζες;

Κρίσιμο ερώτημα για την χρηματοδότηση της επένδυσης. Μπορεί να είστε υπεύθυνος εσείς ή το γεγονός ότι οι τράπεζες κατέβασαν τα ρολά. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

3. Η οικογενειακή κατάσταση

Είσαι μόνος αυτή τη στιγμή; Η οικογενειακή σας κατάσταση μπορεί να αλλάξει μέσα σε λίγους μήνες; Περιμένετε το πρώτο σας παιδί; Είναι μερικά στοιχεία της ζωής σας που επηρεάζουν όχι μόνο την καθημερινότητα αλλά και τον προϋπολογισμό και τις ανάγκες -κυρίως όσο αφορά στην κατοικία. Παράλληλα μία αλλαγή της προσωπικής ζωής επηρεάζει και το επενδυτικό προφίλ. Για παράδειγμα ένας άνθρωπος χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις μπορεί να έχει ένα πιο επιθετικό επενδυτικό προφίλ σε σχέση με κάποιον άλλο με τρία παιδιά ηλικίας από 2 έως 8 ετών.

4. Τι περιμένετε από το ακίνητο

Όλοι έχουμε διαφορετικούς στόχους όταν πρόκειται για ακίνητα. Μερικοί από εμάς θέλουν απλώς ένα καταφύγιο. Άλλοι θέλουν να ζήσουν στο λαμπερό τμήμα της πόλης. Μερικοί θέλουν απλά να είναι σε θέση να πηγαίνουν στη δουλειά τους με τα πόδια. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε σκεφτεί για τους στόχους αυτούς και μετά εξετάστε το κατά πόσο το ακίνητο σας βοηθά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιδέα να αγοράσετε μόνο ως επένδυση δεν είναι η καλύτερη προοπτική. Κοιτάξτε εκείνους που επένδυσαν στην αγορά ακινήτων κατά την πρόσφατη φούσκα.

5. Ξέρετε την αγορά ακινήτων

Γνωρίζετε τις τιμές; Ξέρετε ποιοί κτίζουν στην περιοχή σας; Έχετε μάθει πόσα από τα ακίνητα της πολυκατοικίας που είναι δύο τετράγωνα πιο πάνω πωλούνται; Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε στις ερωτήσεις αυτές είναι καλύτερο να βγείτε στην αγορά όταν έχετε… απαντήσεις.

6. Μελλοντικοί Στόχοι

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου στο εγγύς μέλλον θα χρειαστείτε μετρητά. Μπορεί η δουλειά σας να χρειαστεί κεφάλαια. Μπορεί… Μην κάνετε τίποτε πριν βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το πού θέλετε να πάει το αύριο (σ.σ. αν θα πάει είναι μία άλλη ιστορία , αλλά εσείς θα έχετε κάνει ότι περνά από το χέρι σας).

Πηγή: www.realestatenews.gr