Σε αλλοίωση του υψηλού επιπέδου τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αναμένεται να οδηγήσει η τυχόν δημιουργία δεκάδων μικρών καζίνων που θα λειτουργούν εντός των ξενοδοχείων. Τη σχετική απόφαση μελετά η ανεξάρτητη διοικητική αρχή της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΕΕΠ έχει αναθέσει την εκπόνηση μελέτης αναφορικά με τη σκοπιμότητα ανάπτυξη τυχερών παιχνιδιών εντός των ξενοδοχειακών μονάδων, στο πλαίσιο των προτάσεων και δράσεων βιωσιμότητας του επίγειου δικτύου στοιχημάτων και λοιπών παιγνίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη μελέτη επικεντρώνεται χωροταξικά στις δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν πρωτίστως στην περιφέρεια και δευτερευόντως για μεγάλα αστικά κέντρα.

Με άλλα λόγια μελετάται η προοπτική δημιουργίας μικρών καζίνων στα ξενοδοχεία της ελληνικής περιφέρειας, κυρίως στα πολυτελή. Μια κίνηση που προφανώς δεν αποτελεί μέσο προσέλκυσης τουριστών και δη υψηλού επιπέδου με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Εν προκειμένω μελετάται η δημιουργία μικρών αιθουσών με τυχερά παιχνίδια σε πολυτελή καταλύματα, κάτι που δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό, καθώς οι επισκέπτες των συγκεκριμένων χώρων επί των πλείστον θα είναι τουρίστες χαμηλού εισοδήματος.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι αντίστοιχη συζήτηση είχε γίνει και στο παρελθόν όπου και πάλι υπήρχαν κάποιοι που στο όνομα της ανάπτυξης ζητούσαν να δημιουργηθούν πολλά μικρά καζίνο μέσα σε ξενοδοχεία, αλλά η υλοποίησή τους είχε σταματήσει μόνο της οικονομικής κρίσης που βίωνε ο τόπος.