Δικαίωμα στην ελπίδα για εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, δίνει η ρύθμιση που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί σχετικά με την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την εκτίμηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Το επιμελητήριο χαιρετίζει με ικανοποίηση τη ρύθμιση και θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει σημαντική «ανάσα» στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες ώστε να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα καθώς αναμένεται να υπάρξει έστω και κάποια εισροή, ενώ μπορεί να μειωθούν σημαντικά και τα «λουκέτα» στην αγορά.

«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα εμφανιστεί κάποια εμπλοκή της τελευταίας στιγμής από τους εταίρους και τους δανειστές και βέβαια ευχόμαστε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να επέλθει η ηρεμία στην αγορά και να μπει επιτέλους η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης”, δήλωσε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το πρώτο δείγμα της νέας κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με τους μικρομεσαίους είναι θετικό. Όμως η Κυβέρνηση οφείλει να γνωρίζει ότι όσα μέτρα ανακούφισης πολιτών και επιχειρηματιών και αν ληφθούν, αν δεν συνδυαστούν με αναπτυξιακές πολιτικές, τότε θα πρόκειται απλώς για ημίμετρα που θα φέρουν μεμονωμένα αποτελέσματα για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Η ανάγκη της οικονομίας μας και κατ΄επέκταση της χώρας, είναι να ενισχυθεί ουσιαστικά η επιχειρηματικότητα ώστε να λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός για την οριστική έξοδο από την κρίση, κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΕΑ.