Με 77 ψήφους υπέρ ψηφίστηκε, επί της αρχής, το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015, έπειτα από 13 ώρες συζήτησης στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου, από την οποία απείχε η αντιπολίτευση, τονίζεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων ΑΤΑ.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα τόνισε -στη διάρκεια της συζήτησης- ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο που μπορεί να ενθαρρύνει την οικονομική ανάπτυξη, χωρίς τη λήψη αυστηρών μέτρων.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 αυξάνει κατά περίπου 49 δισ. λεκ τα συνολικά έσοδα, σε σχέση με 16 δισ. λεκ πέρυσι, εξέλιξη που θα προέλθει, κυρίως, από την αύξηση των φορολογικών εσόδων και τα υπόλοιπα από την οικονομική ανάκαμψη και την ορθολογική διαχείριση των πόρων.

Ο προϋπολογισμός του 2015 χαρακτηρίζεται ως προϋπολογισμός των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας που εστιάζει σε ορισμένους σημαντικούς τομείς, όπως η τοπική ανάπτυξη, οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και οι τομείς της ενέργειας, της γεωργίας και της καινοτομίας.
 
Σημειώνεται ότι 1 ευρώ ισούται με 139,03 λεκ