Την εμπιστοσύνη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών εξακολουθεί να έχει η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία χθες υπέστη καθολικό «άδειασμα», αλλά και παρέμβαση στο έργο της από το Μέγαρο Μαξίμου με την υπόθεση της εξαίρεσης του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Η κ. Σαββαΐδου, η οποία πληροφορήθηκε νωρίς χθες το απόγευμα την υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, ξεκαθαρίζει μέσω συνεργατών της πως «η ΓΓΔΕ θα εφαρμόζει το νόμο όπως σε κάθε περίπτωση αυτός έχει». Με τον τρόπο αυτό χρεώνει ευσχήμως το φιάσκο στην κυβέρνηση, η οποία μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες έκανε στροφή 180 μοιρών το θέμα του ΕΝΦΙΑ.

Πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν «τολμά» είτε να αναζητήσει ευθύνες για το θέμα στην ΓΓΔΕ, είτε να εμπλέξει με οποιοδήποτε τρόπο την κ. Σαββαΐδου στην υπόθεση και ξεκαθαρίζει αρμοδίως πως η επικεφαλής της ΓΓΔΕ «χαίρει εμπιστοσύνης».

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν μπορεί να πράξει και διαφορετικά καθώς πιθανή εξώθηση -ακούσια ή εκούσια- της κ. Σαββαΐδου σε παραίτηση θα εξόργιζε το Eurogroup, το οποίο σημειωτέων αντιμετώπισε με πολύ μεγάλη δυσφορία την παραίτηση του πρώην επικεφαλής της ΓΓΔΕ Χ. Θεοχάρη τον προηγούμενο Ιούνιο.