Τη σημασία της δέσμευσης για μείωση κατά 3-5% των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030 υπογράμμισε η Κάντρι Σίμσον, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Η Ευρωπαία επίτροπος για την Ενέργεια τόνισε ότι εντός του 2021 αναμένεται να γίνουν οι σημαντικότερες νομοθετικές αλλαγές προς την κατεύθυνση αυτή.

Σε ερώτηση σχετικά με το ελληνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών του Φόρουμ και σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Επίτροπος απάντησε ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη σταδιακή κατάργηση του λιγνίτη.

«Το κάθε κράτος-μέλος έχει δικαίωμα να επιλέγει το δικό του μείγμα ενέργειας, αρκεί να τηρεί τις δεσμεύσεις του», επισήμανε -μεταξύ άλλων- η κ. Σίμσον αναφερόμενη στην ενεργειακή ουδετερότητα.

Μιλώντας για την οικονομική σημασία της ενεργειακής μετάβασης, σημείωσε ότι θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας και η Ευρώπη θα γίνει πιο ανταγωνιστική. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «τώρα εισάγουμε ορυκτά καύσιμα και όταν καταφέρουμε να τα αντικαταστήσουμε με καθαρή ενέργεια που θα παράγεται εντός της Ε.Ε., οι οικονομίες των χωρών θα έχουν μεγάλο όφελος».