Να περιορίσει τις πολύπλοκες γραφειοκρατικές φορολογικές διαδικασίες, τις καθυστερήσεις στις τελωνειακές διασαφήσεις, αλλά και την υπερφορολόγηση επιχειρήσεων από αμφίβολες πράξεις της φορολογικής διοικήσεις αποβλέπει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη συστάθηκε ομάδας διαβούλευσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων της αγοράς σε φορολογικά και τελωνειακά θέματα.

Στην ομάδα μετέχουν εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών οι επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης και της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και ΕΦΚ.

Από την πλευρά των παραγωγικών φορέων μετέχουν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ).

Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και οι κοινωνικοί φορείς θα καταγράψουν τα προβλήματα που δημιουργούν στις επιχειρήσεις προβλέψεις της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσία (όπως, ενδεικτικά, πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες και σχετικές καθυστερήσεις, υπερφορολόγηση) και θα υποβάλουν προτάσεις για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των σχετικών προβλημάτων.