Το 122ο μέλος του Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Διαφάνεια και την Ανταλλαγή Πληροφοριών για Φορολογικούς Σκοπούς του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) έγινε η Κροατία και πρόκειται να προσαρμόσει πλήρως το νομικό πλαίσιο στα διεθνή πρότυπα της φορολογικής διαφάνειας, ανακοίνωσε σήμερα η κροατική φορολογική Αρχή.

Το Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διαφάνεια και την Ανταλλαγή Πληροφοριών για Φορολογικούς Σκοπούς αποτελεί ένα νομικό εργαλείο, που επιδιώκει να διευκολύνει τη διοικητική συνεργασία σε πολυμερές επίπεδο μεταξύ των φορολογικών αρχών των χωρών, οι οποίες συμμετέχουν επί ίσοις όροις στο φόρουμ.

«Η Κροατία έχει δεσμευθεί στην εφαρμογή των διεθνών προτύπων διαφάνειας και ανταλλαγής πληροφοριών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Μπορίς Λάλοβατς.

«Η Κροατία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Παγκόσμιο Φόρουμ, έτσι ώστε να μπορέσει να προσαρμόσει πλήρως το νομικό της πλαίσιο και την πρακτική στα διεθνή πρότυπα και να επιτρέψει την πρόσβαση και ανταλλαγή όλων των σχετικών πληροφοριών για φορολογικούς σκοπούς», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κροατικής φορολογικής Αρχής.