Αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας

Προειδοποιεί ωστόσο ότι η Covid-19 «θολώνει» τις προοπτικές


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:02
10/07/2020
Αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας
1
loading

Προς τα πάνω αναθεώρησε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας την πρόβλεψή του του για τη ζήτηση πετρελαίου για το 2020, αλλά προειδοποίησε ότι η εξάπλωση της COVID-19 δημιουργεί κινδύνους για τις προοπτικές αυτές.

Ο IEA αναθεώρησε την πρόβλεψή του στα 92,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα περισσότερα σε σχέση με τις προβλέψεις του προηγούμενου μήνα, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενος μια μικρότερη της αναμενόμενης μείωση στο δεύτερο τρίμηνο.

«Ενώ η αγορά πετρελαίου έχει αναμφίβολα σημειώσει πρόοδο… ο μεγάλος και σε κάποιες χώρες αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων της COVID-19 είναι μια ενοχλητική υπενθύμιση ότι η πανδημία δεν είναι υπό έλεγχο», ανέφερε ο IEA, σημειώνοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος οι προβλέψεις του να αναθεωρηθούν προς τα κάτω.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Giorgis

    Ότι κι αν κάνουν, από τη στιγμή που είναι αποφασισμένο να καταργηθούν τα ορυκτά καύσιμα το 2050, δεν πρόκεται να αλλάξει κάτι. Το πολύ πολύ να στραβώσουν λίγο την καμπύλη που θα κινείται προς το μηδέν χωρίς να μπορούν να αλλάξουν όμως το σημείο που θα το συναντήσει. Έτσι κι αλλιώς δεν θα ήταν μια ευθεία γραμμή η πορεία προς το μηδέν αλλά μια καμπύλη ή ίσως μια τεθλασμένη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει