Περιμένετε.. και θα δείτε . Με τον τρόπο αυτό απάντησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας στην κριτική ότι δεν έχει εισπραχθεί ακόμη ούτε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ.

Μετά από σύσκεψη στο ΣΔΟΕ με τους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρη και τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα τόσο από τη λίστα Λαγκάρντ όσο και από τις άλλες λίστες.

Στις ερωτήσεις δημοσιογράφων για τους λόγους που τα αποτελέσματα των προελέγχων δεν είναι εμφανή ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως «είμαστε κράτος δικαίου και εξαντλούμε τις δυνατότητες που έχουν οι φορολογούμενοι».

Ο ίδιος τόνισε πως η κυβέρνηση νομοθέτησε πως η βεβαίωση φόρων και προστίμων μπορεί να γίνεται και με εντολή προσωρινού ελέγχου κάτι που αποδέχθηκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς. «Ο μερικός έλεγχος θα γίνεται και για τα εμβάσματα και για τη λίστα Λαγκάρντ. Δέχθηκαν και οι οικονομικοί εισαγγελείς ότι μπορεί να υπάρχει μερικός έλεγχος για τη λίστα Λαγκάρντ, άρα πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα», είπε.

Σημειώνεται πως οι εντολές κανονικού ελέγχου που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα για τα 1.700 φυσικά πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί στο πλαίσιο της λίστας Λαγκάρντ ανέρχονται μόλις σε 266.