Για «μεγάλο κόλπο» με «χάρισμα εκατομμυρίων» κάνει λόγο η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αναφερόμενη στην απόφαση της διαιτησίας της ΡΑΕ για την Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τονίζει ότι πλέον «το λόγο έχει η δικαιοσύνη» και σημειώνει πως η ΡΑΕ, με απόφασή της, δίνει τη δυνατότητα στην Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑτΕ) να ηλεκτροδοτείται με 36,6 ευρω/MWh, ποσό μικρότερο από ό,τι πληρώνουν οι «άνεργοι και οι οικονομικά εξαντλημένοι πολίτες».

Αναλυτικά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Είναι άδικο, τη στιγμή που τα Ελληνικά νοικοκυριά, οι άνεργοι και οι οικονομικά εξαντλημένοι πολίτες πληρώνουν για την κατανάλωση ρεύματος

– 77,93 ευρώ/MWh (για κατανάλωση έως 800 KWh)

– 94,60 ευρώ/MWh (για κατανάλωση έως 2000 KWh)

– 102,52 ευρώ/MWh (για κατανάλωση πάνω από 2000 KWH)

η ΡΑΕ, με απόφασή της, να δίνει τη δυνατότητα στην «Αλουμίνιον της Ελλάδος» («ΑτΕ») να ηλεκτροδοτείται με 36,6 ευρώ/MWh !!! Προφανώς, για τη ΡΑΕ, οι άνεργοι και φτωχοί καταναλωτές δεν έχουν καμιά μοίρα, δεν έχουν αξία μπροστά στην «ΑτΕ»!

– Και αυτό, δεδομένου ότι η εταιρία αυτή είναι αυτοπαραγωγός (έχει δηλαδή δικό της εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας) !!! και δεδομένου ότι η «Αλουμίνιον της Ελλάδος» πουλάει στη ΔΕΗ το ρεύμα που παράγει στην τιμή των 87,85 ευρώ/MWh !!!

Επιπλέον, λόγω του ότι η μονάδα είναι ΣΗΘΥΑ μπαίνει προνομιακά – με προτεραιότητα στο σύστημα και με προκαθορισμένη τιμή («χάρισμα» του Ν.4001/11).

– Το μεγάλο αυτό κόλπο, που χαρίζει 110 εκατομμύρια ευρώ στην «ΑτΕ», το επιτρέπουν, αν δεν το προωθούν, ΥΠΕΚΑ-ΡΑΕ-ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ.

– Η τιμή των 36,6 ευρώ/MWh, που υποχρεώνουν τη ΔΕΗ να πουλάει στην «ΑτΕ», είναι κάτω από το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και είναι ασύμφορη-ζημιογόνος για τη ΔΕΗ.

– Για δε την «ΑτΕ», η τακτική αυτή (δηλαδή αγοράζω φτηνά – πουλάω ακριβά και συνεπώς κερδίζω εκατομμύρια) είναι πολύ προσοδοφόρος.

– Είναι συντονισμένο σχέδιο.

– Είναι μελετημένη κυβερνητική επιλογή.

– Είναι επιλογή απορρύθμισης της αγοράς και καταστροφής της ΔΕΗ.

– Μελέτησαν τον οικονομικό στραγγαλισμό της ΔΕΗ

– Μεθόδευσαν η ΔΕΗ να γίνει ζημιογόνος επιχείρηση

– Σχεδίασαν το ξεπούλημα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ

Συνάδελφοι,

Η οικονομική βιομηχανία γύρισε την πλάτη στην κοινωνία και διέφθειρε το πολιτικό σύστημα. Γονάτισαν την Εθνική μας Οικονομία.

Η κοινωνία θα δώσει την απάντηση!

Έχουμε συνταγματική υποχρέωση να προστατέψουμε το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών.

Ο λόγος στη Δικαιοσύνη».