Οι αποφάσεις σχετικά με ένα νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα θα ληφθούν με γνώμονα τον βαθμό πρόσβασης της χώρας στις χρηματοπιστωτικές αγορές στο τέλος του ισχύοντος προγράμματος, το 2014, δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Γιεργκ Άσμουσεν.

Εάν ως τότε η Ελλάδα δεν έχει αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές, «το Eurogroup έχει αποφασίσει ότι θα την βοηθήσει και πέρα από τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος» δήλωσε ο κ. Άσμουσεν στο ραδιόφωνο της Deutsche Welle και τόνισε ότι αν και η Ελλάδα έχει ήδη επιτύχει σημαντική πρόοδο και έχει περάσει δύσκολη διαδικασία αναδιάρθρωσης, πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά. «Ειδικά όταν μια χώρα βρίσκεται στη διαδικασία αποκατάστασης της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας, πρέπει να κάνει σημαντικά περισσότερα, κυρίως σε ό,τι αφορά φιλικές για την ανάπτυξη μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο Γερμανός τραπεζίτης.

Ο κ. Άσμουσεν απέρριψε, πάντως, τις εικασίες που τον θέλουν να γίνεται ο επόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε περίπτωση «μεγάλου» συνασπισμού, επισημαίνοντας ότι επιθυμεί να παραμείνει στην ΕΚΤ και να τιμήσει το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει το 2019.