Ιαπωνική γαλακτοβιομηχανία «ελληνοποίησε» παράνομα γιαούρτι

Η προστασία των ελληνικών προϊόντων στην ιαπωνική αγορά σε σύσκεψη υπό τον Μάκη Βορίδη


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:27
10/10/2019
Ιαπωνική γαλακτοβιομηχανία «ελληνοποίησε» παράνομα γιαούρτι
2
loading

Το καθεστώς προστασίας του ελληνικού γιαουρτιού στην ιαπωνική αγορά, μετά από το πρόσφατο «κρούσμα» παράνομης ελληνοποίησής του από ιαπωνική γαλακτοβιομηχανία, αποτέλεσε κύριο θέμα συζήτησης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη με πολυπληθή αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δυο πλευρές συνομίλησαν επίσης για τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες τρίτων χωρών με την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και για θέματα που αφορούν την προώθηση των γαλακτοκομικών προϊόντων εν γένει και κυρίως της Φέτας.

Παράλληλα, αναμένεται να προσκληθούν γαλακτοβιομηχανίες αλλά και φορείς του κλάδου προκειμένου να αποτυπωθούν όλες οι απόψεις, αναφορικά με τις δυνατότητες και την προστασία που απολαμβάνουν τα ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές.

«Στόχος» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «είναι να αναζητηθεί η βέλτιστη πολιτική προσέγγιση και παράλληλα να επικαιροποιηθεί και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα (Brexit, δασμοί ΗΠΑ) η εθνική στρατηγική των προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος καθώς επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Bang bang

    Τωρα ελληνικέ λαέ μη ανησυχείς!θα καθαρίζει ο Μακαρος με το τσεκούρι.Θα σταματήσει αυτή τη λεηλασία του ελληνικού πολιτισμού που μας κανουν οι γκεισες.

  2. avatar Mihalis78

    και αυτός που έδωσε το πλαστό πιστοποιητικό ήταν ο διορισμένος το 2016 Συριζαίος διπλωμάτης της Ελλάδας στο Τόκιο. Τρώγανε με 40 χέρια σαν την θεά Κάλι όσο περισσότερα όσο ποιο πολλά και όσο ποιο γρήγορα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει