Τρόπους για να βελτιωθούν οι δημόσιες δαπάνες, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επενδύτες και να τονωθεί η ανάπτυξη, αναζητούν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις δηλώσεις που πραγματοποίησε σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την οικονομία και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Τόνισε ότι οι υπουργοί, που σήμερα πραγματοποιούν στο Ελσίνκι την τακτική μηνιαία τους συνεδρίαση, θα συζητήσουν πώς να αναθεωρήσουν τις δημόσιες δαπάνες για να βελτιωθεί η ποιότητά τους και «να δημιουργηθεί περιθώριο για επενδύσεις, που είναι σημαντικό για να διευκολυνθεί η οικονομική ανάπτυξη».

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δηλώσεις του Επιτρόπου έγιναν σε δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στη συνεδρίαση.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εισαγάγει κοινούς κανόνες που να διέπουν τα ψηφιακά νομίσματα, τα οποία αυτή τη στιγμή ρυθμίζονται κυρίως σε εθνικό επίπεδο.

Προσερχόμενος στη ίδια συνεδρίαση, σημείωσε ότι για τα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε. χρειάζεται ένα «κοινό πλαίσιο» για τα ψηφιακά νομίσματα και επανέλαβε την αντίθεσή του στην ανάπτυξη του κρυπτονομίσματος Libra της Facebook στην Ένωση. Παράλληλα, ζήτησε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού «δημόσιου ψηφιακού νομίσματος» χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.