«Πρέπει να βάλουμε ένα όραμα σε αυτή τη χώρα. Χρειαζόμαστε ένα όραμα σε αυτή τη χώρα. Το όραμά μας είναι να βρει κάθε Ελληνόπουλο δουλειά στον τόπο του με αξιοπρέπεια και ευημερία», είπε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Για να μπορέσουν οι Έλληνες να βρουν δουλειά, χρειάζονται επενδύσεις. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι σε αυτή τη χώρα, αρκεί να παίξουν με τους δικούς μας όρους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και εστίασε την κουβέντα στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα και στο τι ζήτησαν οι Κινέζοι από τον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι στόχος της Κίνας είναι να ενισχυθεί ο ρόλος της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Ο κ. Σταυρίδης μάλιστα υποστήριξε ότι «πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον παράδεισο που διαθέτουμε» και ότι «τη μαγκιά του Έλληνα δεν την έχει κανείς. Έρχονται εδώ οι Γερμανοί και μένουν με ανοιχτό το στόμα».

Αναφέρθηκε ακόμη στην ομάδα κρούσης που θα πλαισιώνει τον Αντώνη Σαμαρά και ανέφερε ότι «οι Κινέζοι φοβούνται την ελληνική γραφειοκρατία», τονίζοντας ότι δεν έχει τεθεί θέμα αλλαγής των αμοιβών στις κινεζικές επενδύσεις.
«Όταν είσαι σοβαρός και έχεις πολύ καλό προϊόν να δώσεις, εσύ είσαι σε θέση ισχύος», είπε χαρακτηριστικά. Και ανέφερε «Ξέρουμε πολύ καλά ότι είμαστε στο ξεκίνημα. Τρομοκρατήθηκα πραγματικά από το ενδιαφέρον των Κινέζων».