Την εμπροσθοβαρή καταβολή των κοινοτικών κονδυλίων από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. στην Κύπρο θα προτείνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ.Μ. Μπαρόζο

Όπως αναφέρει ο κ. Μπαρόζο σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδη, η πρόταση θα αφορά την εσπευσμένη καταβολή των δόσεων που αφορούν στην επόμενη επταετία ώστε να στηριχθεί η κυπριακή οικονομία ενώ καλεί την κυβέρνηση της Κύπρου να επιδιώξει προχρηματοδότηση από τα κονδύλια ύψους 945 εκατ. ευρώ που δικαιούται για την περίοδο 2014-2020 στο πλαίσιο της συγχρηματοδότησης έργων της Ε.Ε. αλλά και των άμεσων επιδοτήσεων για αγρότες και για την ανάπτυξη αγροτικών περιοχών.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει ανακατανομή των κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία, αν και επισημαίνει τις δυσκολίες που υπάρχουν με τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Ο κ. Μπαρόζο, στην επιστολή του, εκφράζει επιπλέον την αλληλεγγύη του προς την Κύπρο και διαβεβαιώνει την πρόθεση της Κομισιόν να συνδράμει την Κύπρο στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr