Η κρίση στην αγορά εργασίας στην τρίτη σε μέγεθος οικονομία της ευρωζώνης, αυτή της Ιταλίας, μοιάζει να αποκλιμακώθηκε κατά τι στη διάρκεια του Φεβρουαρίου, καθώς όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα χθες, το ποσοστό των ανέργων υποχώρησε στο 11,6% του συνόλου του ενεργού εργατικού δυναμικού.

Υπενθυμίζεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό του Ιανουαρίου ήταν 11,7%.

Ειδικώς για το ποσοστό των ανέργων των νέων τον Φεβρουάριο το ποσοστό όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ιταλικής εθνικής στατιστικής υπηρεσίας Istat υποχώρησε στο 37,8%, από 38,6% τον Ιανουάριο.

Η Istat ανέφερε επίσης ότι ο αριθμός των ανέργων στη χώρα τον Φεβρουάριο ανήλθε σε 2,97 εκατομμύρια, μειώθηκε δηλαδή εν σχέσει με τον πρώτο μήνα του έτους κατά 28.000 πρόσωπα.

Ωστόσο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2012 καταγράφεται αύξηση των επίσημα καταγεγραμμένων ανέργων κατά περισσότερες από 400 χιλιάδες πρόσωπα.

Μετά το μέσο του 2011 η ιταλική οικονομία πλήττεται από ύφεση και αναλυτές δεν προβλέπουν ανάκαμψη νωρίτερα από τα τέλη του τρέχοντος έτους ή τις αρχές του 2014.