Στον κατάλογο των υποψήφιων για την διαδοχή της Κριστίν Λαγκάρντ στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εντάσσεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, Τζορτζ Οσμπορν, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ της χώρας.

Βρετανικές εφημερίδες φιλοξενούν ρεπορτάζ από το περιβάλλον του Οσμπορν , ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο καταλληλότερος για να εξασφαλίσει στηρίγματα για την υποψηφιότητά του στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της συντηρητικής κυβέρνησης Κάμερον (2010-16) θα πρέπει να εξασφαλίσει την υποστήριξη του νέου κατοίκου του αρ. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ένα πόστο που τελεί υπό διεκδίκησιν από τον Μπόρις Τζόνσον και τον Τζέρεμι Χαντ.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό ΠΠρακτορείο Ειδήσεων, ο Οσμπορν, ο οποίος είχε πάρει θέση κατά του Brexit, έχει αποκαταστήσει εγκάρδιες σχέσεις με τα επιτελεία και των δύο υποψηφίων για την διαδοχή της Τερέζα Μέι. Από το 2017, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι διευθυντής της Evening Standard, που πρόσφατα πήρε θέση υπέρ του Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζορτζ Οσμπορν ελπίζει να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Κίνας, καθώς η κυβερνητική του θητεία συνέπεσε με τη σινοβρετανική προσέγγιση. Επίσης, αισιοδοξεί για την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου έχει πολλούς φίλους στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, σύμφωνα με τους Financial Times.

Στη Μεγάλη Βρετανία, ένα ακόμη πρόσωπο το όνομα του οποίου αναφέρεται στον Τύπο για την διαδοχή της Κριστίν Λαγκάρντ είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ. Η θητεία πλησιάζει στο τέλος της και χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Άλλο ατού του είναι ότι ο Κάρνεϊ έχει την καναδική, την βρετανική και την ιρλανδική υπηκοότητα, πράγμα που σημαίνει ότι θεωρητικά μπορεί να εκπροσωπήσει την Ευρώπη, από τη οποία προέρχονται όλοι οι γενικοί διευθυντές του ΔΝΤ από συστάσεώς του το 1944.

Στα ονόματα υποψηφίων για τη διαδοχή της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ περιλαμβάνονται: ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλρουά ντε Γκαλό, ο γενικός διευθυντής της Crédit Suisse, Γάλλος με καταγωγή από την Ακτή του Ελεφαντοστού Τιζάν Τίαμ, ο Γάλλος Πιερ Μοσκοβισί ή ο επίσης Γάλλος Μπενουά Κερέ, μέλος του διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κυκλοφορεί ακόμη ένα όνομα, της Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα από τη Βουλγαρία, στελέχους της Παγκόσμιας Τράπεζας.