«H χθεσινοβραδινή εξέλιξη της μη αποδοχής της απόφασης του Eurogroup από το κυπριακό Κοινοβούλιο, δημιουργεί δυνατότητες καλύτερης διαπραγμάτευσης με την τρόικα, όσον αφορά τα ανοικτά θέματα (ΕΕΤΗΔΕ, απολύσεις στο δημόσιο κ.λπ.), τις οποίες καλούμε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για τη χαλάρωση της ασφυκτικής κατάστασης που επικρατεί στην κοινωνία και την οικονομία της χώρας μας» επισημαίνει σε δήλωσή του, σχετικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Π. Ραβάνης.

Ο κ. Ραβάνης σημειώνει ότι η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο και το τραπεζικό της σύστημα, κλονίζει σοβαρά ένα από τα βασικά θεμέλια της ευρωπαϊκής ενοποίησης και της ευρωζώνης, με απρόβλεπτες συνέπειες στη συνολική αυτή προσπάθεια.

«Οι συνέπειες αυτές μπορούν να μεγεθυνθούν και από τη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η ευρωζώνη, αλλά και η ΕΕ γενικότερα και αυτή δεν είναι άλλη από την προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης και αντιμετώπισης της διεθνούς κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση καλείται να λάβει κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία στεγανοποίησης και διασφάλισης του ευρισκόμενου στη λεπτή φάση ανακεφαλαιοποίησής του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, ούτως ώστε αυτό, το συντομότερο δυνατό, να διαδραματίσει τον απαιτούμενο χρηματοδοτικό του ρόλο στη προσπάθεια ανάκαμψης της βαθειά χειμαζόμενης, τα τελευταία χρόνια ελληνικής οικονομίας» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΒΕΑ.