Τα 1.000 διαμερίσματα στην Αθήνα, μέσα στο επόμενο διάστημα, έχει βάλει ως στόχο η ελληνική εταιρεία Blueground που συνεχίζει την ανάπτυξή της τόσο στην τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, παγκοσμίως, έχει πάνω από 2.000 διαμερίσματα, ενώ κάθε μήνα προσθέτει περίπου 200 διαμερίσματα στο διεθνές χαρτοφυλάκιό της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, «η Blueground αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται σημαντικά λόγω της κρίσης. Το σταθερό μηνιαίο εισόδημα, τα συμβόλαια μακράς διάρκειας, οι ευέλικτοι όροι και η δυνατότητα συμμετοχής σε καινοτόμα προϊόντα είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν οι εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εμπιστευθεί την εταιρεία μέχρι σήμερα».

Η Blueground μισθώνει επιλεγμένα ακίνητα σε συγκεκριμένες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, τα Βόρεια και Νότια Προάστια. Στη συνέχεια, τα επιπλώνει και εξοπλίζει πλήρως, μετατρέποντάς σε υψηλής ποιότητας διαμερίσματα προς ενοικίαση για ένα μήνα, ένα χρόνο ή και περισσότερο.

Μέσα στα έξι χρόνια λειτουργίας της, έχει υποδεχθεί χιλιάδες ενοίκους, έχει συνεργαστεί με πάνω από 300 εταιρείες, έχει επεκταθεί σε 8 πόλεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αμερική, και έχει αντλήσει συνολικά κεφάλαια ύψους 28 εκατ. δολαρίων από το ευρωπαϊκό fund VentureFriends, το αμερικανικό fund Endeavor Catalyst, το Jabbar Internet Group με έδρα τη Μέση Ανατολή καθώς και από ιδιώτες επενδυτές.