Η Ελλάδα έκανε ένα διάλειμμα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, μετά την απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, σχολιάζει η εφημερίδα Financial Times στην στήλη Alphaville, διερωτάται, ωστόσο, πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει αυτό;

Σε άρθρο με τον τίτλο: «Η ελληνική κυβέρνηση ανακάλυψε ότι δεν μπορεί να φάει τον μουσακά της», η Masa Serdarevic εκτιμά ότι η Ελλάδα θα επανέλθει σύντομα στο προσκήνιο, καθώς έχει «ένα τραπεζικό σύστημα που σύντομα θα χρειαστεί μια ακόμη ενίσχυση».

Όπως επισημαίνεται, «υπάρχει ήδη μια συμφωνία για την ανακεφαλαιοποίηση για τις αρχές του 2013», υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι οι ελληνικές τράπεζες ενδεχομένως να χρειαστούν περισσότερα μετρητά από όσα μέχρι στιγμής αναμένονταν».

Ο αρθρογράφος υπενθυμίζει ότι, «είπαν στις ελληνικές τράπεζες να κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον και να συμμετάσχουν στην επαναγορά των κρατικών ομολόγων, ακόμα και αν αυτή η κίνηση αποδυνάμωνε τους ισολογισμούς τους».

Επισημαίνεται δε, ότι το Νοέμβριο υπολογιζόταν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα έφτανε τα 24 δισ. ευρώ. Σύμφωνα, όμως, με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας εκτιμά ότι θα ανέλθει σε 27,5 δισ. ευρώ.